Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ.
Υλικά
½ κιλό ζυμαρικά κοντά κατά προτίμηση φαρφάλες
½ ποτηράκι του κρασιού βότκα
300γρ. σολομό καπνιστό
50γρ. μπρικ (αβγά σολομού)
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις φαρφάλες αλ ντέντε και τις σουρώνετε.
Βήμα 2: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα τις φαρφάλες και τη βότκα, έπειτα τα κομματάκια του σολομού και πιπερώνετε καλά. Ανακατεύετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά τουλάχιστον.
Βήμα 3: Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αφήνετε να πάρει μια μικρή βράση το φαγητό μαζί με την κρέμα και σερβίρετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε κατά μήκος με το μπρικ.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καπνιστό σολομό με ψίχα από αστακό που θα βράσετε προηγουμένως, θα καθαρίσετε και θα κόψετε σε κομμάτια. Στο ζουμί τους μπορείτε να βράσετε τα ζυμαρικά, συμπληρώνοντας όσο νερό χρειαστεί.