Όσπριο συν λαχανικά για έξτρα υγιεινή διατροφή.
Υλικά
1 φλιτζάνι φακές
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 κύβους βοδινού
1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1½ ποτήρι νερό
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράσε τις φακές σε νερό μαζί με τον κύβo βοδινού μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι και να λιώσουν κιόλας, και στράγγιξέ τες.
Τσιγάρισε ελαφρώς την πιπερίτσα με το κρεμμυδάκι σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδo και πρόσθεσε το νερό, τον δεύτερο κύβο βοδινού, τις φακές και τα λαχανικά (αφού τα ξεπαγώσεις κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίξεις καλά).
Ανακάτεψε καλά και σιγομαγείρεψε τις φακές με λαχανικά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Απόσυρε από τη φωτιά τις φακές με λαχανικά, βάλ’ τες να κρυώσουν σε μια πιατέλα και σέρβιρέ τες ως σαλάτα, μαζί με πράσινες και μαύρες ελιές σε λάδι με 1 κυβάκι Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr, κρίθινα παξιμάδια και μπαστουνάκια σέλερι.