Μην χασετε

Εριέττα Κούρκουλου: «Νόμιζα ότι πεθαίνω – Δυσκολευόμουν να κάνω ακόμη και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς μου»

Η Εριέττα Κούρκουλου αποκάλυψε στο περιοδικό Marie Claire ότι υπέφερε από κρίσεις πανικού μέχρι που έφτασε στο σημείο να δυσκολεύεται να κάνει ακόμη και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς της.

 

 

Ο κρίσεις πανικού της χτύπησαν για πρώτη φορά την πόρτα στα προεφηβικά χρόνια της: “Η πρώτη φορά που έπαθα κρίση πανικού ήταν πριν από την εφηβεία, αλλά δεν ήξερα τι ήταν και δεν έδωσα σημασία. Η κατάσταση κλιμακώθηκε στα 21-22 χρόνια μου, όταν υπάρχει και η πίεση ότι είσαι τα καλύτερά σου. Για εμένα ήταν τα χειρότερα”, ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

Advertisements

 

 

 

Περιέγραψε πώς ακριβώς βίωνε τις κρίσεις πανικού: “Δεν είχα τίποτα, αλλά αισθανόμουν ότι πεθαίνω. Το έλεγα σε πολύ κοντινούς μου ανθρώπους για να με βοηθήσουν. Πήγα στο Ωνάσειο γιατί ήμουν πεπεισμένη ότι παθαίνω έμφραγμα, ότι πεθαίνω. Από κάποιο σημείο και μετά, οι κοντινοί μου άνθρωποι τις έβλεπαν να έρχονται προτού συμβούν, στις κινήσεις μου”. Και συνέχισε: “Έφτασαν να γίνουν καθημερινές οι κρίσεις πανικού για εμένα, ακόμα και τα πολύ απλά πράγματα- να οδηγήσω, να βγω με τις φίλες μου- ήταν δύσκολα. Αλλά το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν ήξερε κάποιος να μου πει πώς να το διαχειριστώ. Παρακαλούσα να μου πουν ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, ώστε να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη διαδικασία να επιλυθεί”.

Advertisements

 

Πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού; Η ίδια αποκαλύπτει: “Το πάλεψα πολύ μόνη, μέχρι που πήγα στη μητέρα μου και είπα, χρειάζομαι βοήθεια, πρέπει να μου βρεις κάποιον. Τη βοήθεια ενός ειδικού που θα μου πει τι να κάνω. Αισθανόμουν ότι χάνονται τα χρόνια μου και καταστρέφεται η ζωή μου. Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την ψυχανάλυση. Ήταν πολύ ξένο για τη δική μας οικογένεια, δεν σου το κρύβω. Δεν ήξερα κάποιο μέλος της οικογένειας που πηγαίνει σε ψυχολόγο, οπότε το θεώρησα δείγμα αδυναμίας, κάτι που βέβαια δεν ισχύει”.

 

thetoc.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα