Μην χασετε

«Ένας άνθρωπος αποφασίζει να σου κάνει το παιδί σου ανάμνηση»: Συγκλονίζει ο πατέρας του Πάρη για τη δομή ΑμεΑ

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το ίδρυμα που φιλοξενούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη. Μετά τον θάνατο του Πάρη πριν από περίπου ένα χρόνο, ο οποίος άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» ακολούθησαν πολλές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες εντός της δομής σημειώνονταν βασανιστήρια και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των τροφίμων.

 

 

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου δύο τροφίμων, ενώ έγινε γνωστή περίπτωση φρικτού βασανισμού με καυτό νερό. Γονείς παιδιών κάνουν λόγο για υπερβολική χορήγηση χαπιών στα παιδιά από ανειδίκευτο προσωπικό, που εργάζεται στη δομή.

Advertisements

 

 

Ο πατέρας του άτυχου Πάρη μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε πώς βίωσε ο ίδιος τον θάνατο του παιδιού του και τα λόγια του συγκλονίζουν: «Λίγο πριν αναλάβει τη βραδινή βάρδια ο ένας φροντιστής μας είπαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης ενοχλημένος που θα έκανε τη βάρδια Κυριακή ημέρα. Ο μικρός μάλλον καθόταν τον καναπέ και έβλεπε τηλεόραση, αυτός ήθελε να ξαπλώσει να κοιμηθεί στον καναπέ και να τον πάει στον θάλαμο. Αντέδρασε ο μικρός και τον χτύπησε» δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος αποφασίζει να σου κάνει το παιδί σου ανάμνηση, χωρίς να σκέφτεται ότι και αυτουνού του παιδιού η ζωή έχει αξία», είπε ο πατέρας του παιδιού. Ο ίδιος έκανε λόγο για χτυπήματα στο κεφάλι του παιδιού τα οποία από τη δομή τα δικαιολογούσαν ως αυτοτραυματισμούς.

Είπε επίσης ότι αργότερα το παιδί «πήγε με ληθαργικό σοκ στο Παπαγεωργίου. Από τις εξετάσεις που του έκαναν οι γιατροί είπαν ότι έχει πάρει υπερβολική δόση ψυχοφαρμάκων. Τόλμησα να πάρω τηλέφωνο το νευρολόγο του ιδρύματος να του πω “γιατί;” Και μου είπε να μην το προχωρήσω γιατί θα ισχυριστεί και αυτός ότι ο Πάρης πήρε μόνος του τα φάρμακα».

Advertisements

 

Η μητέρα του τώρα μίλησε στον ΑΝΤ1, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Θα δεχόμουνα την απώλεια του παιδιού μου, αν έφευγε από παθολογικά αίτια αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο…. Μου στέρησαν τη μυρωδιά του, μου τη στέρησαν μόνο αυτό ήθελα… Είναι ο χρόνος του, αλλά τώρα για μένα δεν έχει σημασία τίποτα, μόνο να ηρεμήσει η ψυχούλα του και να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί».

 

ewsbeast.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα