Δεν θέλει πολλά για να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό σουφλέ με πατάτες, που θα σας «στοιχειώσει» για καιρό. Όπως όλα τα υπέροχα πράγματα, η σημασία δίνεται στις λεπτομέρειες.
Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο
6 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 ματσάκια φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα κρεμμύδια, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε το μείγμα συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, γύρω στα 45 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε ελαφρά ένα πιρέξ. Απλώστε μια στρώση πατάτες στη βάση του πιρέξ, καλύψτε την με μια λεπτή στρώση με κρεμμύδια, ρίξτε από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με λίγο δενδρολίβανο. Επαναλάβετε τις στρώσεις 4 φορές, τελειώνοντας με τα κρεμμύδια, την κρέμα και το δενδρολίβανο.
3. Ψήστε το σουφλέ για 1 ώρα ή μέχρι η κορυφή του να πάρει χρυσό χρώμα και η σάλτσα να αρχίσει να αφρίζει. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρετε.