Μην χασετε

«Είμαι μ*λ***ς που χώρισα με το αγόρι μου για την ταινία Barbie;»: Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τους άντρες τους μετά την ταινία Barbie

Τι κι αν η «Barbie» έχει συγκεντρώσει πάνω από 775 εκατομμύρια δολάρια καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων; Η ταινία δεν έφερε τύχη στα ζευγάρια που πήγαν να την παρακολουθήσουν στο σινεμά.

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του φιλμ με τη Μάργκοτ Ρόμπι να θίγει μια σειρά από φεμινιστικές και υπαρξιακές ανησυχίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από ιστορίες γυναικών που λένε ότι αναθεώρησαν βαθιά όσον αφορά τις σχέσεις τους, εξαιτίας της ταινίας.

«Είμαι μαλ… που χώρισα με το αγόρι μου για την ταινία Barbie;» ρώτησε μια γυναίκα σε μία δημοφιλή πλατφόρμα που τα μέλη της μοιράζονται διάφορους προβληματισμούς τους για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο TikTok, μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι η ταινία την έκανε να αντιληφθεί πως ο σύντροφός της, της συμπεριφερόταν με απαξιωτικό τρόπο και τον χώρισε.

Advertisements

«Σε ευχαριστώ, “Barbie” που με ενδυνάμωσες, που μου έδωσες αυτοπεποίθηση, που με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω κάτι καλύτερο».

 


Αυτές είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις χωρισμού που έφερε η ταινία για τη δημοφιλή κούκλα της Mattel. Μια 27χρονη γυναίκα που επίσης χώρισε, αφού παρακολούθησε μαζί με το αγόρι της το φιλμ, έγραψε στο Twitter, πως οι αντιδράσεις του μέσα στην αίθουσα, όσο η Μάργκοτ Ρόμπι ξεδίπλωσε το «κουβάρι» του προβληματισμού της ως σύγχρονη γυναίκα, την έκανε να συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να χωρίσουν.

Σε επικοινωνία της με τη HuffPost, η γυναίκα είπε ότι «είναι καλό παιδί, αλλά είχαν προβλήματα πολύ πριν δουν την ταινία. Οι εμπειρίες τους είναι αρκετά διαφορετικές και η ταινία “Barbie” ανέδειξε πόσο διαφορετικά βλέπουν τον κόσμο».

 

Advertisements

«Είχα αφοσιωθεί τόσο πολύ στην ταινία που πραγματικά δεν αναγνώρισα καν πώς την αντιλαμβανόταν, μέχρι που με ρώτησε κανά δυο φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας “κλαις;”. Μετά την ταινία, “ήρθαμε κοντά αλλά φιλικά, για να αναγνωρίσουμε ότι απλά δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Θα μπορούσαμε να διαφωνούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς για το ποιο φύλο περνάει πιο δύσκολα στη ζωή» είπε η 27χρονη και πρόσθεσε:«Η Barbie με βοήθησε να “αποφοιτήσω” από έναν κύκλο υπερβολικής εξάντλησης του εαυτού μου από ανθρώπους από τους οποίους δεν έχω πραγματική απήχηση».

«Σ’ αρέσει η Barbie;» – Το νέο… τεστ στα ραντεβού

Την ίδια ώρα, στο TikTok, οι γυναίκες -και όχι μόνο- μοιράζονται τις ιδέες τους για το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ερώτηση «πώς σου φάνηκε η Barbie;» ως ένα μικρό  τεστ στα ραντεβού που θα βγαίνουν από εδώ και πέρα.

«Αν πας να τη δεις με έναν άντρα που λέει “Ο Ken δεν έκανε τίποτα κακό, η πατριαρχία είναι καλή”, τότε πρέπει να τον ξεφορτωθείς», «Η σκηνοθέτης Greta Gerwig προσπαθεί να μας σώσει όλους, μέσω της Barbie!» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

@sayhalogoodbye #gretagerwig was making us all a #relationship #litmustest with the #barbiemovie #ken #kenough #barbie #patriarchy #dating ♬ original sound – The Fangirl

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα