Σας αρέσουν πολύ οι πίτες που είναι φτιαγμένες με παραδοσιακή συνταγή; Πώς θα σας φαίνονταν να δοκιμάσετε να κάνετε μία αφράτη πίτα με κρέμα από τις συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου;
Υλικά
- Φέτα 250 γραμμάρια πικάντικη
- Ανθοτυρο 500 γραμμάρια
- Γάλα Φρέσκο 500 ml
- Σιμιγδάλι Ψιλό Μισό φλιτζάνι
- Κρόκους Αυγού 4
- Βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Πιπέρι Κατά βούληση
Για το φύλλο
- Φύλλο Σφολιάτας 2
- Για το άλειμμα
- Νερό Λίγο
- Ελαιολαδο Λίγο
Το Πασχαλινό τραπέζι βρίσκεται λίγες μέρες μακριά και τίποτα δεν είναι πιο ταιριαστό με τα ψητά σούβλας όσο μία πικάντικη Πασχαλινή τυρόπιτα με κρέμα, πικάντικη φέτα, ανθότυρο, και φύλλα σφολιάτας. Είναι μία λαχταριστή τυρόπιτα που λιώνει στο στόμα.
Η συνταγή αυτή είναι σκέτη εγγύηση αφού την βρήκαμε από φίλη που έχουμε το όνομά της στο τέλος της συνταγής, όμως η αρχική συνταγή ανήκει στην αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου. Εμείς την έχουμε φτιάξει πολλές φορές και σίγουρα θα υπάρχει στο Πασχαλινό μας τραπέζι φέτος.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πασχαλινή τυρόπιτα με κρέμα της Βέφας:
ε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πικάντικη φέτα και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα τυριά. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι, τους κρόκους, το βούτυρο και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε από πάνω την γέμιση και πάνω από την γέμιση βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε την τυρόπιτα με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Tips για την Πασχαλινή τυρόπιτα με κρέμα της Βέφας
Μπορούμε να τα κάνουμε και με φύλλα κρούστας. Μισά φύλλα κρούστας πάνω, μισά φύλλα κρούστας πάνω. Το ταψί έχει διαστάσεις, όσο είναι τα φύλλα κρούστας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικυ Γκαρλα Σαρλη και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
athensmagazine.gr