Μην χασετε

Δεν έχει πληρώσει φράγκο ο 56χρονος που άφησε ανάπηρη τη μικρή Αλεξία με αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα του 2019

Τέσσερα χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από την 28η Απριλίου του 2019, όταν ο χρόνος πάγωσε στις Θεσπιές Βοιωτίας. Όταν η μικρή Αλεξία (τότε 8 ετών) την ώρα που έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της, «έφαγε» μία αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα του Πάσχα και έμεινε ανάπηρη, «φυτό» (αναπηρία 95%) για όλη της τη ζωή.

 

Δράστης ένας 56χρονος σήμερα, ο οποίος εκείνη την ημέρα έριχνε μπαλοθιές αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών του. Πράξεις που αρχικά αρνήθηκε, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ πρόσφατα επιδίκασε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ.

Advertisements

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, ο δράστης αρνείται να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση και να πληρώσει την αποζημίωση, προκειμένου να μεταφερθεί η Αλεξία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία. Για τις θεραπείες της, τα ποσά που απαιτούνται είναι δυσβάστακτα.

 

«Παρακαλάω έστω και τώρα, μετά από τόσα χρόνια να συμμετέχει σε αυτό που έκανε»

Ο Γολγοθάς του παιδιού, το οποίο είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, είναι ατέλειωτος και η μητέρα του μέσω του Alpha, καταγγέλλει την αδιαφορία του υπεύθυνου για την αναπηρία της κόρης της και ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση…

«Δεν έχει πληρώσει τίποτα και παρακαλάω έστω και τώρα, μετά από τόσα χρόνια να συμμετέχει σε αυτό που έκανε. Να καταλάβει ότι είναι ένα παιδί … Θέλουμε να ξαναπάμε άλλη μία φορά στη Γερμανία στο κέντρο, ελπίζοντας ότι θα πάρουμε κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ.Σαμαρτζή περιγράφει ακόμα την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η κόρη της:

Advertisements

«Μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλά γιατί καταλαβαίνει τα πάντα. Θέλει να προχωρήσει μπροστά αν και είναι πολύ δύσκολο. Λέει ότι θέλει να πάει σε κέντρο (σ.σ. αποκατάστασης) για να πάει σχολείο. Αυτό για μας είναι δύναμη».

«Η οικογένεια εμμένει στην εκτέλεση των αποφάσεων»

Από την πλευρά του 56χρονου δράστη, ο δικηγόρος του Αλέξης Στεφανάκης υποστήριξε ότι έχει ήδη κάνει κάποιες προτάσεις ο πελάτης του, αλλά δεν τις έχει δεχτεί η οικογένεια, η οποία ζητά να εκτελεστούν οι δικαστικές αποφάσεις:

«Έχει ήδη προσφέρει το σπίτι στο χωριό, το οποίο δεν το επιθυμεί η οικογένεια της μικρής Αλεξίας και επίσης ο ίδιος –έχω μεταφέρει πρόταση- ο εντολέας μου αντί να δίνει 800 ευρώ στο λογαριασμό της μικρής Αλεξίας, να πάρει ένα δάνειο ποσού περίπου 100.000 και το ποσό αυτό να το βάζει στο τραπεζικό ίδρυμα που θα του εκχωρήσει το δάνειο. Η οικογένεια δεν το δέχεται διότι εμμένει στην εκτέλεση των αποφάσεων των αστικών δικαστηρίων»

newsbreak.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα