Μία συνταγή για τα καλύτερα Cupcakes με γλυκιά κολοκύθα που έχετε φάει ποτέ σας!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 175 ml σπορέλαιο
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αβγά
- 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 100 γρ. σταφίδες
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 85 γρ. ζάχαρη άχνη
- καρύδια, καβουρδισμένα για την διακόσμηση (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε λαδόκολλες σε 12 θήκες σε μία φόρμα για muffin.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ με το σύρμα ή με το χέρι και μετά προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα ή τον πουρέ κολοκύθας, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι και τη σόδα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για cupcake.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να είναι σταθερά και όταν τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι εκέινο να βγαίνει καθαρό.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε τα cupcakes στην κατάψυξη για 4 μήνες.
Για την επικάλυψη
- Xτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν λεία και το βάζουμε πάνω από τα cupcakes μας.
- Αν θέλουμε διακοσμούμε με τα καβουρδισμένα καρύδια. Τοποθετούμε στο ψυγείο αλλά πριν το σερβίρισμα τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Advertisements
Advertisements