Φτιάξτε τα πιο νόστιμα αλμυρά muffins με λουκάνικα Φρανκφούρτης και τυρί! Τέλειο σνακ για κάθε μέρα!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 18 γρ. μαγιά ξηρή
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- αλάτι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 350 γρ. λουκάνικα, Φρανκφούρτης
- 6 κ.σ. κέτσαπ
- 100 γρ. mix τυριών
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη σόδα, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί 1- 1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε τρία κομμάτια. Κρατάμε στην άκρη τις άκρες ολόκληρες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια.
- Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα στη ζύμη και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες τις οποίες τις έχουμε λαδώσει.
- Πιέζουμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο κάθε muffin να κάνουμε μια εσοχή και μοιράζουμε την κέτσαπ και το mix τυριών.
- Τοποθετούμε τις άκρες από τα λουκάνικα και κόβουμε το σημείο που προεξέχει από τα muffins σε σταυρό.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με κέτσαπ.
Advertisements
Advertisements