Μην χασετε

Corn dog muffins: Ένα τέλειο αλμυρό σνακ για κάθε μέρα

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα αλμυρά muffins με λουκάνικα Φρανκφούρτης και τυρί! Τέλειο σνακ για κάθε μέρα!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

  • 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 18 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • αλάτι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 350 γρ. λουκάνικα, Φρανκφούρτης
  • 6 κ.σ. κέτσαπ
  • 100 γρ. mix τυριών

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη σόδα, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί 1- 1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε τρία κομμάτια. Κρατάμε στην άκρη τις άκρες ολόκληρες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα στη ζύμη και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες τις οποίες τις έχουμε λαδώσει.
  • Πιέζουμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο κάθε muffin να κάνουμε μια εσοχή και μοιράζουμε την κέτσαπ και το mix τυριών.
  • Τοποθετούμε τις άκρες από τα λουκάνικα και κόβουμε το σημείο που προεξέχει από τα muffins σε σταυρό.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με κέτσαπ.

 

 

Advertisements

 

akispetretzikis.com

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα