Εναλλακτική συνταγή για πίτσα χωρίς κρέας και μοναδική γεύση.
Αν και η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό όλων μας, την αποφεύγουμε γιατί φοβόμαστε να μην παχύνουμε. Εάν όμως τη φτιάξουμε μόνοι μας τότε γλιτώνουμε πολλές θερμίδες.
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. ζύμη πίτσας
- 1 κολοκυθάκι μεγάλο
- 1 μελιτζάνα μέτρια
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 400 γρ τριμμένη μοτσαρέλα χοντροκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ στους 180 βαθμούς C. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το σκόρδο και πιέστε το να γίνει πολτός με μια πρέζα αλάτι χρησιμοποιώντας την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού. Το ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώνετε τη ζύμη πιέζοντας με τα δάχτυλά σας σε ένα μεγάλο ταψί και την αλείφετε με ελαιόλαδο. Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη. Αλατίζετε το κολοκύθι και την μελιτζάνα (αφού τα έχετε κόψει σε ροδέλες) και να βάζετε σε ένα μπολ με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα ρίχνετε στην ζύμη το λάδι σκόρδου και το μισό τυρί και τη βάζετε για λίγο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος. Στην συνέχεια την βγάζετε, ρίχνετε από πάνω τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Μόλις είναι έτοιμη η πίτσα την μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής, πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.