Μην χασετε

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Οι γλυκιές γεύσεις-στην προκειμένη περίπτωση το μέλι- ταιριάζουν πολύ με το χοιρινό και η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει περίτρανα. Συνδυάστε το και με ωραιότατες πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό (μπούτι), σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • 10-12 μανιτάρια άσπρα, κομμένα στα 4
  • 120γρ. μέλι
  • 200ml χυμό πορτοκάλι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το χοιρινό. Όταν ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και η σάλτσα του να δέσει καλά. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Advertisements

Tips
*Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες φούρνου πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη ή με πορτοκαλένιες πατάτες
*Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελάχιστο νερό.

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα