Μην χασετε

Χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (Romesco)

Πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για κρέας…

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 6 άτομα

Υλικά
6 χοιρινά μπριζολάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα

Advertisements

Για την πάστα πιπεριάς:
2 ψητές κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)

Προετοιμασία
Για την πάστα πιπεριάς: Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. Τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι. Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν είναι το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Διατηρούμε την πάστα στο ψυγείο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 5΄. Τα αναποδογυρίζουμε και βάζουμε στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.

myself.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα