Μην χασετε

Cheesecake πραλίνα: Ένα λαχταριστό γλυκό που θα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά

Cheesecake πραλίνα χωρίς ψήσιμο, μία συνταγή φανταστική που γίνεται σε 5΄. Αυτό το λαχταριστό γλυκό, θα το λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 325 γραµ. μπισκότα digestive
  • 120 γραµ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 450 γραμ. πραλίνα σε θερμ. δωμ.
  • 600 γραµ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 κ.σ άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ γεμάτες πραλίνα
  • 2-3 κ.σ γάλα ζεστό ή κρέμα γάλακτος
  • λίγα σπασμένα σοκολατάκια με φουντούκι

 

Advertisements

Εκτέλεση

  • Για το cheesecake πραλίνα χωρίς ψήσιμο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.
  • Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική πραλίνα. Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Στρώνουμε με κουτάλι τη βάση του cheesecake πραλίνα σε μια φόρμα 22 εκατ. με αποσπώμενη βάση.
  • Πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού το μείγμα του μπισκότου με την πραλίνα ώστε να μην έχει καθόλου κενά.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει.Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι, με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα πραλίνα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Ισιώσουμε την επιφάνειά της και παγώνουμε το cheesecake πραλίνα για μερικές ώρες, 4-5 μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την πραλίνα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το καυτό γάλα κι απαλά ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Ξεφορμάρουμε το cheesecake όταν σφίξει η κρέμα και το περιχύνουμε με την επικάλυψη πραλίνα.
  • Γαρνίρουμε με σπασμένα σοκολατάκια.

Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο για να μείνει συμπαγές και να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.

argiro.gr

 

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα