Πως να φτιάξετε Cheesecake τιραμισού! Ένας συνδυασμός αμερικάνικης και γαλλικής συνταγής που θα σας ξετρελάνει. Δοκιμάστε το!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Για την κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
- 20 γρ. κονιάκ
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. καφέ, στιγμιαίο σε ρόφημα
- 150 γρ. σαβαγιάρ
- κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
Μεταφέρουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε καλά. Ιδανικά θέλουμε η φόρμα μας να είναι από 23 εκ. και πάνω.
Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για να δέσει.
Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τον καφέ, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, αλάτι και χτυπάμε καλά με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα σαν σαντιγί.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ ρόφημα και βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά της ζάχαρης.
Μεταφέρουμε τα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
Σερβίρουμε με κακάο.