Μην χασετε

Cheesecake κολοκύθας: Ένα γευστικότατο αλμυρό γλυκό που θα αγαπήσετε

Γευστικότατο αλμυρό γλυκό που θα αγαπήσετε!

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

Advertisements

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση: 

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα + extra, για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

 

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 220 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

Advertisements

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Έπειτα, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκ., τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάτο και άλλα 2 φύλλα πλάτους 7εκ. δημιουργώντας ένα σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν (τα φύλλα αυτά θα μας βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα του γλυκού).

Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα με το μπισκότο στο ταψί και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή ένα πιάτο, ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο το παραπάνω μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Ύστερα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε προσεκτικά τη σαντιγί στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Advertisements

Σύνθεση:

Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μεταφέρουμε το cheesecake στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Γαρνίρουμε το γλυκό με θρυμματισμένα μπισκότα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Τip: Πρέπει να έχουμε σουρώσει καλά τον πουρέ κολοκύθας για να μην βγάλει υγρασία.

 

giorgostsoulis.com

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα