Μην χασετε

Cheesecake black forest: ‘Ενα απολαυστικό γλυκό που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί

Φτιάξτε έναν υπέροχο συνδυασμό με τυρί κρέμα, σοκολάτα και γλυκό βύσσινο σε τραγανή βάση μπισκότου.

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

 

Για τη σύνθεση

Advertisements
  • 100 γρ. σαντιγί
  • 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα ποτήρι για να ισιώσει και να δέσει καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει.

 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να γίνει σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αμέσως με μια μαρίζ για να μην παγώσει και πετρώσει η σοκολάτα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από στη βάση και βάζουμε το μισό βύσσινο και τη μισή τριμμένη κουβερτούρα.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να σφίξει καλά. Εναλλακτικά συντηρείται και στην κατάψυξη.
  • Στολίζουμε με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, κουβερτούρα τριμμένη και σερβίρουμε.

 

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα