Φτιάξτε έναν υπέροχο συνδυασμό με τυρί κρέμα, σοκολάτα και γλυκό βύσσινο σε τραγανή βάση μπισκότου.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 30 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. κονιάκ
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
Advertisements
- 100 γρ. σαντιγί
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα ποτήρι για να ισιώσει και να δέσει καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να γίνει σαντιγί.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αμέσως με μια μαρίζ για να μην παγώσει και πετρώσει η σοκολάτα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από στη βάση και βάζουμε το μισό βύσσινο και τη μισή τριμμένη κουβερτούρα.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να σφίξει καλά. Εναλλακτικά συντηρείται και στην κατάψυξη.
- Στολίζουμε με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, κουβερτούρα τριμμένη και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements