Cheesecake πραλίνα χωρίς ψήσιμο, μία συνταγή φανταστική που γίνεται σε 5΄. Αυτό το λαχταριστό γλυκό, θα το λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- 325 γραµ. μπισκότα digestive
- 120 γραµ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
- 450 γραμ. πραλίνα σε θερμ. δωμ.
- 600 γραµ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
- 2 κ.σ άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
Για την επικάλυψη
- 2 κ.σ γεμάτες πραλίνα
- 2-3 κ.σ γάλα ζεστό ή κρέμα γάλακτος
- λίγα σπασμένα σοκολατάκια με φουντούκι
Advertisements
Εκτέλεση
- Για το cheesecake πραλίνα χωρίς ψήσιμο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.
- Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική πραλίνα. Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε με κουτάλι τη βάση του cheesecake πραλίνα σε μια φόρμα 22 εκατ. με αποσπώμενη βάση.
- Πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού το μείγμα του μπισκότου με την πραλίνα ώστε να μην έχει καθόλου κενά.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει.Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι, με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα πραλίνα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Ισιώσουμε την επιφάνειά της και παγώνουμε το cheesecake πραλίνα για μερικές ώρες, 4-5 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για την επικάλυψη
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την πραλίνα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Προσθέτουμε το καυτό γάλα κι απαλά ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε το cheesecake όταν σφίξει η κρέμα και το περιχύνουμε με την επικάλυψη πραλίνα.
- Γαρνίρουμε με σπασμένα σοκολατάκια.
Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο για να μείνει συμπαγές και να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Advertisements
Advertisements