Σοκολάτα, πορτοκάλι, σταφίδες και μπαχαρικά συνδυάζονται σε λαχταριστά brownies.
To ξύσμα πορτοκαλιού δίνει έξτρα γεύση σε αυτά τα σοκολατένια, υγρά brownies.
Υλικά
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
125 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
315 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
115 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
30 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο κ.ο.κ.)
170 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σταφίδες, ψιλοκομμένες
65 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ανάμεικτα φρούτα γλασέ
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε μια ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 19 x 29 εκατοσ. Στρώστε στη βάση της και τις δυο μεγάλες πλευρές της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε το βούτυρο και τη σοκολάτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι σχεδόν να λιώσει η σοκολάτα. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει λείο.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τις σταφίδες και τα γλασέ φρούτα και ανακατέψτε.
4. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.