Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν το φυστικοβούτυρο και υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα brownies. Αυτή η συνταγή συνδυάζει δύο αγάπες σε μία! Και είναι η συνταγή που λέμε «να γλείφεις και τα δάχτυλα σου!»
Υλικά
- 110γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 180γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κομματάκια
- 350ργ. ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 βανίλια
- 130γρ. αλεύρι
Υλικά για το φυστικοβούτυρο
- 400γρ. φιστίκια
- 2κ.σ. σπορέλαιο
- 2κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ στα μικροκύματα για 2 λεπτά στην πιο δυνατή σκάλα.
Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα…που σιγά, μην μείνει τόσο!
Βασική συνταγή για φυστικοβούτυρο
Βάζουμε στο μπλέντερ στην αρχή τα φιστίκια και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μπόλ με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε και το σπορέλαιο σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, μαλακό και απαλό.
Προσοχή, ενδιάμεσα σταματάμε πού και πού το χτύπημα για να μην κάψουμε το μπλέντερ.