H συνταγή των brownies ψήνεται μέσα σε χωνάκι παγωτου και γαρνίρεται με φοσερή κρέμα τυριού.
Μια συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη
Για τη γέμιση Brownies
Υλικά
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
200 γραμμάρια καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο)
80 γραμμάρια σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
65 γραμμάρια αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
360 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 αυγά μεγάλα ελεύθερης βοσκής
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να έχουν μια μεταξένια υφή.
Μςεταφέρουμε το μείγμα brownies στους κώνους, και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Δεν θέλουμε να τα παραψήσουμε γιατί δεν θέλουμε να μοιάζει με κέικ αλλά να είναι ρευστό και βελούδινο. Πρέπει να είναι ρευστό στη μέση.
Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα δίσκο για να τα γαρνίρουμε.
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μια ώρα.
Γαρνίρουμε τους κώνους όπως κάνουμε και με τα cupcakes.