Στη γεύση θα σου θυμίσουν πίτσα και καλοκαίρι. Το φρυγανισμένο ψωμί μπορεί νοστιμότατα να αντικαταστήσει τον μπελά της ζύμης. Και μην τις φτιάξετε όλες ίδιες: αλλού πιπεριά αλλού κολοκύθι ή μελιτζάνα για περισσότερη ποικιλία στη γεύση.
Υλικά
- 1 κολοκύθι μεγάλο σε χοντρές φέτες
- 1 μελιτζάνα σε χοντρές φέτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης εγκάρσια κομμένες στα 2
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα 4
- μερικές ροδέλες μαύρης ελιάς
- 4 χοντρές φέτες μοτσαρέλα για πίτσα ή κασέρι ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί λιώνει εύκολα
- 8 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο θυμάρι ή ρίγανη
- 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο κομμένο ψιλό με ψαλίδι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα χαμηλό, φαρδύ ταψί αραδιάζετε τα λαχανικά, με ένα πινέλο τα περνάτε πρώτα με το λάδι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Κόβετε το σκόρδο στα δύο και περνάτε τις φέτες του ψωμιού. Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, σε άλλο ταψί, αραδιάζετε το ψωμί, το αλείφετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και το φρυγανίζετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τα λαχανικά και το ψωμί από το φούρνο.
Βήμα 3
Πάνω σε κάθε φέτα βάζετε μια φέτα τυρί, μοιράζετε τα λαχανικά, τις ελιές και λίγα επιπλέον μυρωδικά. Ξαναβάζετε τις μπρουσκέτες στο φούρνο μέχρι ίσα-ίσα να λιώσει το τυρί.
Tip: Να τις βγάλετε από το φούρνο τη στιγμή που θα λιώσει το τυρί, μην τις αφήσετε να ψηθούν.
olivemagazine.gr