Ένας γρήγορος τρόπος να απολαύσεις τον μπακαλιάρο σε μία από τις νοστιμότερες συνταγές του.
Από το tasty-guide.gr
Advertisements
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ροζ πιπέρι
- 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε ελαφρά.
- Τα βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί.
- Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.
- Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ φλιτζ. κάππαρη, για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Η ίδια συνταγή γίνεται με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι φιλέτο, ενώ μαγειρεύεται και στο τηγάνι, ακόμα πιο γρήγορα!
Advertisements
Advertisements