Μην χασετε

Μπακαλιάρος Σαγανάκι με Λεμόνι και Μουστάρδα: Μια πεντανόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε

Ένας γρήγορος τρόπος να απολαύσεις τον μπακαλιάρο σε μία από τις νοστιμότερες συνταγές του.

 

Από το tasty-guide.gr

 

Advertisements

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ροζ πιπέρι
  • 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε ελαφρά.
  • Τα βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί.
  • Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.
  • Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.

 

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ φλιτζ. κάππαρη, για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Η ίδια συνταγή γίνεται με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι φιλέτο, ενώ μαγειρεύεται και στο τηγάνι, ακόμα πιο γρήγορα!

 

tasty-guide.gr

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα