Αρωματικά ρολάκια κολοκυθοκεφτέδες που θα κλέψουν τις εντυπώσεις
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
Για το ρολάκια
- 500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
- ½ μάτσο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- ¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- ¼ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. φέτα, τριμμένη
- 1 αυγό, medium
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 φύλλα κρούστας
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το dip γιαουρτιού
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Χυμό & ξύσμα από ½ lime
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ρολάκια:
Στρώνουμε μια πετσέτα κουζίνας σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Τυλίγουμε τα κολοκυθάκια με την πετσέτα, την στρίβουμε καλά και πιέζουμε, να φύγει όσο περισσότερο υγρό γίνεται.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τη φέτα, το αυγό και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Στον πάγκο εργασίας, απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας με τη μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει εμάς, το κόβουμε κάθετα σε 3 ίσα μέρη και το κάθε μέρος οριζόντια στη μέση.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κάτω μέρος από ένα κομμάτι από φύλλο, κλείνουμε ελαφρώς τις άκρες από αριστερά και δεξιά προς τα μέσα, αλείφουμε την πάνω άκρη με λίγο νερό και ρολάρουμε από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ωραίο ρολάκι.
Μεταφέρουμε το ρολάκι σε ένα πιάτο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα ρολάκια, μέχρι να χρυσαφίσουν. Έπειτα, τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το dip γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα lime. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τα ρολάκια κολοκυθοκεφτέ με το dip γιαουρτιού.