Μια αλμυρή και δροσερή εκδοχή του γνωστού μας μιλεφέιγ με πλούσια τυρένια κρέμα, ντομάτα και μανιτάρια.
Υλικά
- Φύλλο σφολιάτας
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 200γρ. κατσικίσιο τυρί
- 50γρ. κρ.γάλακτος
- 500γρ. μανιτάρια
- 100γρ. λευκό κρασί
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
- Φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια ίσου μεγέθους υπολογίζοντας δύο για κάθε μερίδα, τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα και σωταρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί και ομογενοποιούμε με το τυρί κρέμα, την κρ.γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
Στήνουμε το μιλφέι με τα κρύα πια φύλλα σφολιάτας βάζοντας λίγο από το μείγμα τυριών, λίγα μανιτάρια και λίγη τομάτα, επαναλαμβάνουμε δημιουργώντας 2 στρώσεις.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.
agapimono.gr