Πριν τα μύδια “μεθύσουν” με τη σάρκα και τη γεύση τον ουρανίσκο σου, δοκίμασε να τα μεθύσεις πρώτη με λευκό κρασί. Θα μας θυμηθείς!
Συστατικά
- 2 κιλά φρέσκα μύδια
- 2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις καλά και ξύνεις τα όστρακα εξωτερικά σε κρύο νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις το λευκό κρασί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το λάδι και σιγοβράζεις για πέντε λεπτά. Προσθέτεις τα μύδια, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και δυναμώνεις τη φωτιά.
- Αφήνεις τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου επτά λεπτά και έπειτα αφαιρείς όσα δεν έχουν ανοίξει το κέλυφός τους.
- Προσθέτεις το μαϊντανό και το λάδι, ανακατεύεις και σερβίρεις σε μπολ με το φρυγανισμένο ψωμί.
Advertisements
Advertisements