Το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο κότσι αρνιού στο φούρνο! Η νέα μου πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Advertisements
Υλικά Συνταγής
- 4 αρνίσια κότσια
- 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
- 6-8 πατάτες κομμένες στα 4
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1/4 φλ. κρασί
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Για το αρνίσιο κότσι στη γάστρα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό πήλινο σκεύος ή σε σκεύος που να σφραγίζει καλά, δηλαδή μαντεμένια γάστρα ή μαντεμένια κατσαρόλα με βαρύ καπάκι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σφραγίζουμε με απλό ζυμάρι, δηλαδή νερό και αλεύρι, το άνοιγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 2 ώρες και 30′ μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί. Σπάμε το ζυμάρι, ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements