Τα φρέσκα μπαρμπουνάκια ταιριάζουν υπέροχα με μια ουζάτη, ντοματένια μακαρονάδα. Κι αυτός είναι ένας τρόπος να “αβγατίσουν”, καθώς δε χρειάζεται να ψωνίσεις πολλά για να χορτάσεις ένα τραπέζι.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια ούζο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 μέτρια μπαρμπουνάκια ή κουτσομούρες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα ψάρια και τα αλατίζετε μέσα – έξω.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τη ντομάτα με το σκόρδο και τη ζάχαρη και φέρνετε δυό βόλτες σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Παράλληλα, βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε στο τηγάνι, ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά, να ενωθεί ωραία η σάλτσα.
Στο μεταξύ, έχετε ζεστάνει μέχρι να κάψει πάρα πολύ, ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ή σχαροτήγανο. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και βάζετε τα ψάρια να ψηθούν, 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα συνοδεύοντας με 2 μπαρμπουνάκια σε κάθε μερίδα.