Μην χασετε

Σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά

Υγιεινή και χορταστική σαλάτα που με μία φέτα ζυμωτό ψωμί γίνεται άνετα και ένα ελαφρύ κυρίως.

Υλικά

  • 300γρ. πλιγούρι
  • 2 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά περίπου, και προσθέτετε το πλιγούρι.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το πλιγούρι και αλατοπιπερώνετε. Έπειτα από 3 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα λαχανικά πρέπει να μην παραβράσουν αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι. Αφήνετε τη σαλάτα να κρυώσει λιγάκι.

Advertisements

Τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, το δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα