Μια φιλία μπορεί να τελειώσει για πολλούς και διάφορους λόγους, ωστόσο, υπάρχουν πέντε καταστάσεις που κάνουν το “τέλος” να είναι μονόδρομος.
1. Δεν βρίσκεστε από κοντά
Έχεις τόσους ιντερνετικούς φίλους, με πόσους όμως διατηρείς επαφές εκτός ίντερνετ; Με πόσους επικοινωνείς από το τηλέφωνο και πρόσωπο με πρόσωπο; Καλά τα social media αλλά δεν αντικαθιστούν την διαπροσωπική επαφή.
2. Δεν υπάρχει αντυαπόκριση δικιά σου ή δικιά τους
“Αμοιβάια τα αισθήματα”. Κάθε σχέση βασίζεται στην αμοιβαιότητα. Αν κάποιος δε διαθέτει ελάχιστο από το χρόνο του, αρνείται τις προσκλήσεις στη σειρά και δεν προσπαθεί το γυαλί αργά ή γρήγορα θα ραγίσει.
3. Αρνητικότητα μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο….
Ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το πότε ο ανρητισμός φθείρει μια σχέση. Για κάποιο το κουτσομπολιό ή το “κλαψούρισμα” μπορεί να φάινεται κάπως χαριτωμένα και γι΄άλλους να είναι αφόρητα! Σε κάθε περίπτωση κι ανάλογα με τα προσωπικά όρια του καθενός όταν μια σχέση γίνεται τοξική οδεύει προς το τέλος.
4. Δε μπορείς ή δε θέλεις να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι φιλίες αλλάζουν με το χρόνο κι αυτό διότι αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι. Σκέψου για παράδειγμα τις φίλες που παντρεύτηκαν κι έκαναν παιδιά. Πώς είναι η σχέση σου μαζί τους; Αναγκαστικά για να μπορέσει αυτή η φιλία να κρατήσει, οφείλεις να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Ειδάλλως τραβάς άλλο δρόμο προς αναζήτηση ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα και παρόμοια φάση ζωής.
5. Συγκρούσεις που δεν έχουν τελειωμό
Ναι, ο τσακωμός μπορεί να τερματίσει μια φιλία ειδικά αν γίνεται με μεγάλη συχνότητα και δίχως να υπάρχει αιτία ή έστω σοβαρή αιτία. Μια σχέση – φιλική ή ερωτική – γεμάτη συγκρούσεις καταλήγει τοξική με γνωστή κατάληξη.