Μην χασετε

Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Advertisements

Για το πιάτο
30 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. νερό, απ” το βράσιμο των ζυμαρικού
ντοματίνια ψητά
σάλτσα πέστο βασιλικού
αλάτι
Για τα ψητά ντοματίνια
250 γρ. ντοματίνια
20 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. ζάχαρη
10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
θυμάρι, κλωνάρια
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Σ” ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα το έχουμε αλατίσει), μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το νερό απ’ τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Για τα ψητά ντοματίνια

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σ” ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ” ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Advertisements

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω απ” τα ντοματίνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέσα σε ελαιόλαδο.

womensday.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα