Το καλοκαίρι πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά για να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Τι πιο ιδανικό λοιπόν από το να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά ροφήματα με αγνά υλικά;
Ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά φρούτα είναι το βύσσινο. Δροσερό με υπέροχο χρώμα, ελαφρά γλυκό, έχει την τέλεια γεύση για έναν απολαυστικό χυμό! Δοκιμάστε τη συνταγή και δε θα χάσετε!
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό ζάχαρη 2-31 κιλό βύσσινο κ.γ χυμό λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Πλύντε τα βύσσινα με άφθονο νερό, βγάλτε τα κοτσάνια τους και στίψτε τα καλά μέχρι να φύγει ο χυμός τους. Βάλτε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να δέσει σε σιρόπι, όχι όμως πολύ πηχτό. Προσθέστ στο τέλος το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε λίγο ακόμα και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε τη βυσσινάδα να κρυώσει και βάλτε την σε καθαρά και στεγνά κομμάτια. Όποτε θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι,βάλτε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με παγωμένο νερό.
mothersblog.gr
Advertisements