Υλικά:
¾ κιλού σπανάκι
1/4 κιλού μπέικον
Τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα)
Advertisements
5-6 φέτες ζαμπόν, για μια στρώση στο πυρέξ)
1-2 κουτ. της σούπας βούτυρο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Μπεσαμέλ
Αλάτι- πιπέρι
Advertisements
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα τηγάνι το σπανάκι μαζί με το ψιλοκομμένο μπέικον, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Όταν απορροφήσει όλο το νερό του το σπανάκι, το ανακατεύετε με τα μισά τυριά και τη μπεσαμέλ.
Σε ένα πυρέξ που το έχετε βουτυρώσει ελαφρά και το έχετε πασπαλίσει με λίγη τριμμένη φρυγανιά, ρίχνετε το μείγμα του σπανακιού. Βάζετε μία στρώση ζαμπόν, κι από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι. Τέλος πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά.
Πηγή: greekcook.gr
Advertisements