Το πάντρεμα των βοτάνων δημιουργεί μία τραγανή κρούστα και ένα μπουκέτο αρωμάτων που απογειώνει γευστικά τον σολομό. Συνοδεύετε το φιλέτο με ένα φίνο πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λίγο μοσχοκάρυδο.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού με πέτσα
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Για τον πουρέ
- 3 – 4 πατάτες βρασμένες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τη φρυγανιά. Κόβετε τα φιλέτα του σολομού σε φέτες και τις ρίχνετε μία-μία στο μπολ, πιέζοντας ελαφρά για να καλυφθούν καλά από τα βότανα.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τις φέτες του σολομού, από την πλευρά της πέτσας. Όταν γίνει τραγανή η πέτσα μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις πασπαλίζετε με όσο μίγμα βοτάνων έχει μείνει, αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3
Για να ετοιμάσετε τον πουρέ ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και βάζετε μέσα ολόκληρες τις βρασμένες πατάτες. Πολτοποιείτε με την πρέσα του πουρέ, προσθέτετε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε τα φιλέτα στα πιάτα και συνοδεύετε με τον πουρέ.