Σιχαίνεσαι τις σαλάτες; Δες τα τριcks για να την κάνεις πεντανόστιμη.
Πλύνε και στέγνωσε τα λαχανικά σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν τα λαχανικά τους στον νεροχύτη αλλά για να φύγει τελείως η βρωμιά πλύνε τα λαχανικά σε ένα μπολ γεμάτο νερό. Κάνε μασάζ, ρίξε το νερό και επανέλαβε αν νομίζεις ότι χρειάζεται. Στέγνωσε τα λαχανικά σου αμέσως μετά.
Αλάτι και ντρέσινγκ
Το ντρέσινγκ είναι πολύ σημαντικό για την τελική γεύση της σαλάτας σου. Πρόσθεσε τη σωστή ποσότητα αλατιού και πιπεριού για να την απογειώσεις.
Δημιούργησε ισορροπημένες γεύσεις
Η σαλάτα πρέπει να ισορροπεί το αλμυρό, το γλυκό, το πικρό και το ξινό καθώς και τις γεύσεις που θα παίρνει από το κρέας, τα φρούτα, τη βινεγκρέτ και τα λαχανικά. Δημιούργησε ένα πάρτι γεύσεων.
Ψάξε για εποχιακά λαχανικά
Το μαρούλι, το λάχανο και όλα τα άλλα λαχανικά έχουν την εποχή τους. Τρώγε σπανάκι και λαχανάκια βρυξελλών κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μαρούλι και λάχανο κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Πειραματίσου με διαφορετικά είδη λαδιού και ξυδιών
Το ξίδι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο είναι τα στάνταρ που βάζεις σε μια σαλάτα. Δοκίμασε και άλλα είδη λαδιού και ξίδια, όπως είναι το λάδι αμυγδάλου, ξίδι ρυζιού και πολλά άλλα.
Βάλε μέσα όμορφα μπαχαρικά
Λίγη μέντα, βασιλικός, μαϊντανός και άλλα μπαχαρικά μπορούν να προσφέρουν μια φρέσκια πινελιά στη σαλάτα σου.