Μπορεί όλη την εβδομάδα να μένετε πιστές στη δίαιτα και τη γυμναστική, αλλά όταν φτάνει το Σαββατοκύριακο, μία λαχτάρα για… γλυκό την έχετε. Θες η ξεκούραση, θες ο ελεύθερος χρόνος, η υπεργλυκαιμία πάντως κάνει την εμφάνισή της.
Και τώρα θα μας πείτε, πως θα τη χαλάσετε για ακόμη μία φορά αυτή τη δίαιτα, που έχει καταντήσει να ξεκινάει κάθε Δευτέρα και να κλείνει αυλαία κάθε Παρασκευή βράδυ. Και όμως αγαπημένες μας queen μαγείρισσες, σας βρήκαμε το γλυκό το οποίο θα σας σώσει από το υπογλυκαιμικό… «σοκ» και ταυτόχρονα θα γλιτώσετε από μερικές περιττές θερμίδες.
Δείτε το και τα σχόλια… δικά σας:
Υλικά για 30 περίπου μπάρες:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ αλάτι
1/8 κ.γ κανέλα
2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)
1/4 του φλιτζανιού λιωμένο ανάλατο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
1/4 του φλιτζανιού σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2/3 του φλιτζανιού λιωμένη λευκή σοκολάτα ή ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα
1/3 του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries
Για το frosting:
250γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
60γρ. λευκή σοκολάτα
1/3 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C και ετοιμάζετε ένα αντικολλητικό ταψί.
-Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
-Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε και ανακατεύετε εξίσου πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο, τα ασπράδια των αυγών, τη σάλτσα μήλου και τη βανίλια. Έπειτα ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά (από το άλλο μπολ) και τα ανακατεύετε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά ρίχνετε τη λευκή σοκολάτα και cranberries και τα ανακατεύετε και πάλι.
-Απλώνετε το μείγμα σας στο αντικολλητικό ταψί ή επάνω στην αντικολλητική μεμβράνη και προσπαθήστε το πάχος του να είναι 2-3 εκ. Το αφήνετε να ψηθεί για 10-15 λεπτά στους 180ο C. Μην το αφήσετε να ψηθεί πολύ γιατί τότε οι μπάρες σας θα είναι πολύ σκληρές.
Frosting:
-Ρίχνετε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε πολύ καλά με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί. Αμέσως μετά, ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και ταcranberries και τα ανακατεύετε και πάλι.
Σερβίρισμα:
Απλώνετε πάνω στη ψημένη επιφάνεια το frosting και ύστερα την κόβετε σε ορθογώνιες λωρίδες ή τρίγωνα. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε και φυλάξτε τα εκεί για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.