Μην χασετε

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας: Ένα λαχταριστό επιδόρπιο για να συνοδέψετε τον απογευματινό καφέ σας

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας: Ένα λαχταριστό επιδόρπιο για να συνοδέψετε τον απογευματινό καφέ σας

 

Υλικά

  • 250 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα

 

Για το γλάσο

  • 300 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

 

Advertisements

Διαδικασία

Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις.

Ρίχνεις τα καρύδια.

Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα.

Το αφήνεις να ψηθείς για 40-45 περίπου λεπτά.

Advertisements

Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμη βύθισε μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν την αφαιρέσεις δεν έχεις υπολείμματα η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.

Την βγάζεις από το φούρνο και από την φόρμα, την βάζεις σε μια πιατέλα και την αφήνεις να κρυώσει.

 

Γλάσο

Λιώνεις την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν το απλώσεις στην καρυδόπιτα.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα