Κέικ με φράουλες: Ένα λαχταριστό γλύκισμα με το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης
Συστατικά
- 10 μεγάλες φράουλες
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις βάζεις στο μπλέντερ
- Τις αφαιρείς πριν γίνουν πολτός
- Κόβεις την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζεις στο μίξερ με το βούτυρο και και την 1 κούπα ζάχαρη.
- Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Προσθέτεις τα αυγά και τη δεύτερη κούπα ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα
- Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι και τον πολτό φράουλας και συνεχίζεις το χτύπημα
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε την φόρμα του κέικ με βούτυρο, την αλευρώνεις και ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα
- Το αφήνεις να ψηθεί για 1 ώρα χωρίς να ανοίγεις το φούρνο
- Το βγάζεις από τον φούρνο και περιμένεις για 5 περίπου λεπτά πριν το ξεφορμάρεις
- Αφού το βάλεις σε μια πιατέλα ρίχνεις από πάνω τα κομμάτια της κουβερτούρας
- Εναλλακτικά μπορείς να την λιώσεις σε μπεν μαρί και να την απλώσεις στο κέικ
- Μπορείς να το συνοδεύσεις με παγωτό
Advertisements
Advertisements
Advertisements