Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους
Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου
Υλικά
Για το φύλλο κουρού
-
500 γραµ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
-
250 γραµ. μαργαρίνη (πλάκα
-
σκληρή)
-
125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
-
1 αυγό
-
λίγο σουσάμι για το φύλλο
Advertisements
Για τη γέμιση
-
400 γραµ. φέτα
-
100 γραµ. ανθότυρο
-
1 αυγό
-
φρεσκοτριµµένο πιπέρι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Για το μίγμα
- Ζυμώνουμε πρώτα μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Κόβουμε την πλάκα μαργαρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
- Με δύο μαχαίρια κόβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται.
- Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε τη μαργαρίνη ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.
- Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
- Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
- Χτυπάμε τα αυγά και το προσθέτουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε το μίγμα για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού µε ένα πιρούνι.
- Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζυμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
- Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.
Για τη ζύμη
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
- Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
- Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).
- Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
- Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
- Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
- Όταν αφήσουμε τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.
Μυστικά επιτυχίας
- Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
- Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.
Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα. - Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.
Advertisements
Advertisements