Παραδοσιακό αγαπημένο πασχαλινό φαγητό!
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
- 1 κιλό αρνίσιο έντερο
- 2 αρνίσιες μπόλιες, μικρές
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Σαλάτα της αρεσκείας μας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το έντερο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό, αδειάζουμε το χυμό από ένα λεμόνι και το αφήνουμε να μουλιάσει για μία μέρα. Μόλις είναι έτοιμο, σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το έντερο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω–κάτω.
Κατόπιν, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια 5×5εκ. και την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το χυμό από ένα λεμόνι, τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε τη συκωταριά.
Έπειτα, ανοίγουμε τις μπόλιες και τυλίγουμε το κάθε κοκορέτσι με αυτές.
Αμέσως μετά, παίρνουμε το έντερο και κάνουμε ένα μικρό κόμπο στο κάτω μέρος από το ξυλάκι. Τυλίγουμε σφιχτά το έντερο γύρω από τη συκωταριά. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τα υπόλοιπα ξυλάκια.
Κατόπιν, στρώνουμε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω του μία σχάρα και μεταφέρουμε πάνω της τα ξυλάκια.
Ύστερα, αλατοπιπερώνουμε τα κοκορέτσια και τυλίγουμε καλά όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τέλος, ψήνουμε τα κοκορέτσια για 50-55 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Αμέσως μετά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε εκ νέου για να πάρει χρώμα το κρέας.
Μόλις είναι έτοιμα τα κοκορέτσια, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με σαλάτα της αρεσκείας μας.