Μία θρεπτική συνταγή σπαγγέτι με κοτόπουλο και μπρόκολο για ένα light γεύμα.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 1 μπρόκολο, μεσαίο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης Νο10
- 750 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 120 γρ. τυρί κρέμα light
- 50 γρ. τυρί light, τριμμένο
- πιπέρι
- βασιλικό
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, ξεφλουδίζουμε το κοτσάνι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. Τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τα ζυμαρικά, τον ζωμό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανά 2 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.