Πως να φτιάξετε φανταστικά, ιταλικά, ριγκατόνι με μανιτάρια και προσούτο, χωρίς γλουτένη.
Από τον Γιώργο Τσούλη
Advertisements
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. προσούτο
- 3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 600 ml ζωμό μανιταριών
- 1 κ.σ. Worcestershire Sauce
- 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα μπουράτα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τις φέτες προσούτο επάνω. Τις ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό μανιταριών και Worcestershire Sauce. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα ριγκατόνι, φασκόμηλο και θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με μοτσαρέλα μπουράτα και τραγανό προσούτο.
tip: Μπορούμε αντί να ψήσουμε το προσούτο στο φούρνο, να το τηγανίσουμε.
Advertisements
Advertisements