Πως να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα υγιεινά pancakes μπανάνας, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά. Τέλεια για παιδιά και μεγάλους.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 4 ώριμες μπανάνες
- 4 αυγά, medium
- 1 κ.γ. βανίλια
- ½ κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. βρώμη
- Ελαιόλαδο
- Blueberries
Για το σερβίρισμα:
Σιρόπι σφενδάμου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε καλά. Τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε εκ νέου. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή, το αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις ζεστάνει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε λίγες κουταλιές από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι, από πάνω λίγα blueberries και έπειτα λίγο μείγμα από πάνω ώστε να τα καλύψει.
Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά, από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.
tip: Αν οι μπανάνες δεν είναι πολύ ώριμες, μπορούμε να τις βάλουμε για 1 με 2 λεπτά στο microwave. Μπορείτε να βάλετε όσα blueberries θέλετε και ότι φρούτα θέλετε.