Μην χασετε

Λεμονάτη μακαρονάδα: Μια ιταλική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Αυτή την συνταγή την αγαπούν πολύ στην Ιταλία. Λεμόνι και μυρωδικά συνδυάζονται με ζεστά μακαρόνια και σου δίνουν μία γεύση που θα θυμάσαι.

 

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ή ζυμαρικά της επιλογής σου)
  • 1 1/2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. της σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 1 κουτ. της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βράζεις τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αναμειγνύεις όλα τα μυρωδικά σου μαζί, με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι.
  • Αφού τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, στραγγίζεις και τα αναμειγνύεις με το μείγμα μυρωδικών. Προσθέτεις όσο είναι ζεστά και τη μαργαρίνη και αλατοπιπερώνεις.
  • Γαρνίρεις με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνεις.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα