Η 19χρονη Φοίβη μιλά για το τρολάρισμα που έχει δεχτεί λόγω των body positive φωτογραφιών που αναρτούσε
Θα έλεγα πως στη χειρότερη περίπτωση λάμβανα 100 απειλές θανάτου την ημέρα online. Έχω μπλοκάρει σχεδόν 10.000 λογαριασμούς», δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Φοίβη Τζέιμσον για όσα έζησε τον περασμένο χρόνο.
Αρχικά στην τρόλαραν για τις φωτογραφίες body positive που αναρτούσε και για τα online μηνύματά της. Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη με την πανδημία και τα lockdowns, σύμφωνα με το BBC.
Μια φωτογραφία που ανάρτησε η νεαρή κοπέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας τον Μάρτιο του 2020 προκάλεσε εκατοντάδες σχόλια για την εμφάνισή της.
«Αυτό κράτησε σε όλη τη διάρκεια του 2020», κάνοντας λόγο για .online κακοποίηση. «Τους τελευταίους μήνες, γίνεται κάθε μέρα, θα υπάρξει κάποιο περιστατικό ή κάποια σχόλια».
Η Φοίβη κάνει αναφορά στα κακοποιητικά σχόλια και μπλοκάρει λογαριασμούς που τα κάνουν.
Η online κακοποίηση καταγράφει αύξηση από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με έρευνα, αναφέρει το BBC, περισσότεροι άνθρωποι δέχονται ή κατήγγειλαν online κακοποίηση, καθώς το bullying στα σχολεία κατέγραφε μείωση κι αυτό διότι οι περισσότεροι έκαναν μάθημα από το σπίτι.
Η Φοίβη λέει ότι τα σχόλια την έφτασαν στο σημείο να επιχειρήσει να αυτοκτονήσει τον Δεκέμβριο. «Έφτασα στο σημείο που τα σχόλια με έκαναν να αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να είμαι πια εδώ. Κατέληξα στο νοσοκομείο».
Όταν έκανε ανάρτηση αργότερα για την απόπειρα αυτοκτονίας της online, δέχτηκε μεγαλύτερη κακοποίηση. «Ήταν φριχτό. Αποσυνδέθηκε για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να τα απολαύσω και να μην σκέφτομαι τι λεγόταν online».
«Δεν είμαι πια σε αυτή την κατάσταση αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν θα ξαναβρεθώ εξαιτίας του τρολαρίσματος γιατί δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε ποτέ σε εμένα, δεν πίστευα ποτέ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο», σημειώνει.
Όταν έκανε καταγγελία για τις απειλές που δεχόταν για τη ζωή της στην τοπική αστυνομία, της πρότειναν να μην χρησιμοποιεί τα social media. Και το έκανε για κάποιο διάστημα, δεν είναι όμως κάτι που θέλει να κάνει μόνιμα. «Δεν θέλω να πρέπει να λογοκρίνω τον εαυτό μου. Προσπάθησα να είμαι ένα θετικό άτομο για τους άλλους και για τον έφηβο εαυτό μου. Είναι δύσκολο αλλά δεν νιώθω ότι πρέπει να κάνω πίσω επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν θέλω να υπάρχω σε αυτόν τον χώρο».