Μια σαλάτα νόστιμη, και με ελάχιστες θερμίδες, ιδανική για αυτούς που κάνουν ειδική διατροφή
Υλικά
250 γρ. κόκκινο λάχανο
100 γρ. άσπρο λάχανο
60 γρ. φιστίκια κάσιους
40 γρ. σταφίδες
30 γρ. ηλιόσποροι αποφλοιωμένοι
1 κόκκινη πιπεριά
Σως
2 κσ γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών)
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ξύδι βαλσάμικο
1 κγ μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά, και αφήνετε να στεγνώσουν από το πολύ νερό, σε ένα σουρωτήρι, τα λάχανα. Σε ένα άνετο μπωλ χτυπάτε με το χέρι (ή και στο πίμερ) τα υλικά της σως πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια ομογεννοποιημένη, κρεμώδης σάλτσα.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, κόβετε σε χοντρά κομμάτια (με τα χέρια) τα λάχανα, σκορπίζετε τους ξηρούς καρπούς και περιχύνετε με τη σως.
*Tip: Αν την θέλετε πιο χορταστική, αλλά με ελαφρώς περισσότερες θερμίδες, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια βραστού ή ψητού κοτόπουλου.