Μην χασετε

Πως να φτιάξετε την πιο ζουμερή και αφράτη καρυδόπιτα που έχετε δοκιμάσει

Ψάχνετε να βρείτε ένα νόστιμο επιδόρπιο για να φτιάξετε φέτος στις γιορτές; Σας έχουμε τη λύση. Η πιο αφράτη καρυδόπιτα. Ζουμερή και σιροπιαστή. Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 3 φλ. αλεύρι, μαλακό
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
  • 1 φλ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλα
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιών
  • 180 γρ. γάλα

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
  • Χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
  • Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Ψήνουμε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου.
  • Τέλος, ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Καλή απόλαυση!

Advertisements

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με επιπλέον καρύδια.

Από supersyntages.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα