Μην χασετε

Πως να φτιάξετε λαχταριστά μάφιν λεμονιού με ζάχαρη άχνη

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Στρώστε χάρτινες θήκες για μάφιν στη φόρμα ψησίματος μάφιν και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.
  • Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι μοιράστε το μείγμα στις θήκες ψησίματος, έτσι ώστε να είναι τα ¾ της θήκης γεμάτα.
  • Ψήστε για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τα μάφιν μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα