Στις μέρες μας λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να μαγειρέψουν και να απολαύσουν με ηρεμία ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο ή που δεν τους αρέσει να μαγειρεύουν, τότε σας έχουμε την τέλεια συνταγή του πεντάλεπτου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο κόκκινο πιπέρι
- 1/2 φλ. σπανάκι
- μισή ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά (περίπου το 1/4 της πιπεριάς)
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- μαύρο πιπέρι
- φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Ξεκινήστε χτυπώντας τα αυγά με λίγο αλάτι σε ένα μπολ.
Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ζεστάνετε για 1 λεπτό και προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και το σπανάκι.
Ανακατέψτε και ρίξτε μέσα και την λιαστή ντομάτα και την πιπεριά. Μαγειρέψτε για μισό λεπτό ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ρίξτε μέσα τα αυγά και αφήστε τα να γίνουν.
Μόλις είναι έτοιμα βγάλτε το τηγάνι από το μάτι και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Πασπαλίστε με λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.