Υλικά
Για την ζύμη:
- 250g (2 φλυτζάνια) αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 25g (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 42g (3 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 125ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
- 1 αυγό, χτυπημένο
Σκόρδο βούτυρο :
- 2 κουταλιές μαλακωμένο βούτυρο
- 1 κουτ. Σούπας σκόρδο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδια
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά
Υπόλοιπα υλικά
- 250 γραμμάρια νωπών τυριών Mozzarella κομμένη σε λεπτές φέτες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ότι άλλα τυριά θέλουμε. - 1 αυγό για το άλειμμα
- Και Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι για το τέλος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης και φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη.
Advertisements
Βάλτε τη ζύμη σε ταψάκι 23 εκ.(ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτσα).
Καλύψτε μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν. Μετά το φούσκωμα της ζύμης, ισιώστε με το χέρι σε κύκλο.
Χρησιμοποιώντας μια λεπίδα, χαραζετε σε κομμάτια τη ζύμη. Αλείψτε με αυγό τις άκρες, αν θέλετε.
Βάλτε το βούτυρο σκόρδου στην επιφάνεια ομοιόμορφα.
Βάζετε κομμάτια τυριού μοτσαρέλα στα χωρίσματα της ζύμης .Ρίχνετε φρέσκο μαύρο πιπέρι .
Advertisements
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C , για 20-25 λεπτά.
Advertisements